داستان اعضا
به جای آب
بحران کمآبی در منطقه “ورزنه” در جنوب شرق استان اصفهان و در مجاورت باتلاق گاوخونی که روزی در سرسبزی و کشت و کار محصولات مختلف آبی نظیر پنبه و گندم سرآمد بود، میتوانست تبعات جبرانناپذیری به این منطقه وارد کند و موضوع به حوزه امنیتی مرتبط شود. اما شناخت ظرفیتهای بالقوهی مردم منطقه در کسب و کارهای جایگزین و راهبری صحیح این مسیر توسط “جواد حاتمی”، طلبهی دلسوز و دغدغهمند این دیار، ورق را به سوی بهبود وضع معیشت مردم برگرداند. مستند “به جای آب” گوشهای از تلاشها و فعالیتهای این فعال اجتماعی در جهت جایگزینی کسب کارهای خرد و خانگی با مشاغل سنتی گذشته و در نهایت بهتر شدن سبک زندگی و وضع معیشت مردم این ناحیه را به تصویر میکشد.
جعفر و امید
مدیریت زنجیره ارزش یکی از موضوعات بسیار مهم است که سهم قابل توجهی در توسعه هر منطقه دارد. یکی از بخشهای این زنجیره در موضوع دام، اصلاح نژاد است. توجه به ویژگیهای بومی و سازگاری محیطی از شاخصهای تأثیرگذار در اصلاح نژاد است که با حمایت فنی دانشگاه زنجان در مسیر درست قرار دارد. «جعفر قرجهلو» جوانی مستعد و با اراده که در بستر الگوی تعالی اجتماعی رسالت، این دانش بومی را به خدمت گرفته و در روستای خودش گسترش داده و اتفاقات خوبی را در این منطقه رقم زده است. مستند «جعفر و امید» روایتی از نقش حامی فنی در زنجیره ارزش و تأثیر آن در توسعه متوازن روستایی را به تصویر میکشد.
بابای سارا
خانواده عادلی ، یک خانواده شاداب و سرزنده است. اما پدر خانواده کمی متفاوت است. او محدودیت جسمی دارد ولی این محدودیت خللی در اهداف زندگی او ایجاد نکرده است. «قاسم عادلی» پدر این خانواده است. روحیه بسیار قوی و ارادهای پولادین دارد. خانواده اش را بسیار دوست دارد و تمام زندگیش را وقف مادر، همسر و دخترش «سارا» کرده است. در این مسیر الگوی تعالی اجتماعی رسالت هم تمامی ابزار خود برای شریک شدن در حال خوب این خانواده به میدان آورده است. مستند«بابای سارا» روایتی از حال خوب این خانواده صمیمی است و فعالیتهای قاسم در مسیر کارآفرینی اجتماعی و گرهگشایی از مسائل خانواده را به تصویر میکشد.
نگینی در دل کویر
همیاری اجتماعی مفهومی است که با حضور و اجتماع مردم حول یک یدِ واحد معنا پیدا میکند و این مفهوم در روستایی در در دل کویر متجلی شده است. روستای چاهوک واقع در استان یزد، روستایی با قدمت دیرینه است که مفهوم همیاری اجتماعی در آن پررنگ است. مردمان این روستا هر کجا که نیاز بوده است پای به میدان گذاشتهاند و هر کس به اندازه توانش در آبادانی روستا سهیم شده است.آقای فتوحی به عنوان راهبر اجتماعی در این منطقه از تجربیات فراوانش در همدلی و همیاری مردم سخن میگوید و مردم را به عنوان رکن اصلی در پیشبرد اهداف توسعهای و سازندگی به شمار میآورد. ظرفیت و بستر الگوی تعالی اجتماعی رسالت هم در خدمت این توان عظیم قرار گرفته و ابزار مؤثری را در سهولت رسیدن به خواستههای مردم این منطقه در اختیارشان قرارداده است.
حامی اعتباری – شرکت جمکو
در الگوی تعالی اجتماعی رسالت، حامیان نیز مانند سایر ارکان نقش سازنده و تعیینکنندهای دارند. اعضای کانون همیاری اجتماعی روستای حکم آباد سبزوار در بستر پلتفرمهای طراحی شده در نهاد مردمی رسالت مورد حمایت شرکت جمکو قرار گرفتهاند و کاروکسبهای خرد و خانگی خود را گسترش دادهاند.
فرشی برای رستن
محمود زینلی، انسانی با اراده و قوی که در سختترین شرایط قرار میگیرد اما هیچگاه امید خود را از دست نمیدهد و با توکل به خداوند و توسل به امام حسین(ع) سرنوشت خود به بهترین شکل ممکن تغییر میدهد.
زندگی من، کاربافی
«کاربافی» ریشهای دیرینه در شهر «اردکان» دارد و بسیاری از زنان این دیار، از گذشته تا به حال به این حرفه مشغول بودهاند. «زهرا پورعاصی» یکی از این بانوان است که این حرفه را از گذشتگان خود به یاد دارد و تلاش میکند این حرفه را به دیگران آموزش دهد و سایر حلقههای زنجیره ارزش این رشته را برای توانمند شدن دیگران تکمیل کند. مستند «زندگی من، کاربافی» روایتی از فعالیت های وی در کارآفرینی اجتماعی رشته کاربافی، چالشهای پیشرو و نوآوریها صورت گرفته را به تصویر میکشد.
کانون همیاری اجتماعی روستای ده ارباب
خانم قادری به عنوان راهبر اجتماعی در روستای دهارباب تمام تلاش خود را به کار گرفته تا اهالی این روستا و به خصوص خانمها در حوزه اشتغال و درآمدزایی به یک خود کفایی برسند و در این مسیر توانمند بشوند. ایشان برای این کار الگوی توسعه اجتماعی رسالت را کارآمد و اثربخش دیده و برای کارآفرینی اجتماعی از پلتفرمهای طراحی شده در این الگو بهره برده است.
کانون همیاری اجتماعی اندیشه سبز پاریز
کارآفرینی اجتماعی یکی از دغدغههای اصلی اعضای هسته کارآفرینی اجتماعی داشت و برداشت زعفران اندیشه سبز پاریز سیرجان است که با همیاری اجتماعی و با بهرهگیری از ظرفیت الگوی توسعه اجتماعی رسالت توانستهاند یک کسب و کار امروزی و نوین در حوزه کشت زعفران راهاندازی کنند و در این مسیر توفیقات زیادی به دست آوردهاند.
هسته کاروزندگی دامپروری روستای بندیغمور
حمزه صفرنیا، جوانی پر تلاش و با پشتکار فراوان است که در خودش توانمندیهای زیادی را کشف کرده بود اما فرصت به فعلیت رسانیدن آنها را پیدا نمیکرد. حمزه دلگیر بود از آدمهایی که نمیگفتند:”حمزه خان تو چی داری!” و خود او را نمیدیدند. طراحی الگوی توسعه اجتماعی به نحوی بود که حمزه صفرنیا توانست در آن پلتفرم رشد کند و استعدادهای بالقوه خودش را شکوفا کند و در حال حاضر بتواند از شیرینی کارآفرینی اجتماعی خودش لذت ببرد.
روستای ارزانفود؛ هسته کارآفرینی اجتماعی پرورش زنبور عسل
کارآفرینی اجتماعی همیشه یکی از دغدغههای جوانان نخبه و تحصیلکرده این کشور بوده است. اما وقتی الگویی طراحی شده باشد تا در کنار اینکه به این نیاز پاسخی متناسب دهد؛ تحکیم بنیان خانواده را نیز از اهداف خود بداند؛ تحقق امر کارآفرینی اجتماعی میسّرتر خواهد بود. اعضای خانواده آقای شریفینیا با بهرهگیری از ظرفیت الگوی توسعه اجتماعی رسالت توانستهاند دلهای اعضای خانواده را به یکدیگر نزدیک کنند و از قِبَل این همیاری اجتماعی به کار و کسب خود نیز رونق ببخشند.
کانون همیاری اجتماعی صاحبالزمان روستای قورچای
آقای بهاردوست راهبر کانون همیاری اجتماعی صاحبالزمان روستای قورچای استان گلستان به همراه اعضا تاکنون موفق به نوسازی معابر روستایی و ترمیم منازل برخی از اهالی محروم روستا شدهاند. این توانمندی اعضای کانون در حال حاضر مورد توجه روستاهای اطراف قرار گرفته است و از آنها برای انجام پروژههای عمرانی در آن مناطق دعوت شده است که خود موجب درآمدزایی برای اعضا شده است. همچنین اعضای این کانون توانستهاند با جلب مشارکت سایر اهالی روستا، کسب و کار زنبورداری را در روستا بهطور چشمگیری رونق دهند و روستا را به قطب تولید عسل در منطقه تبدیل کنند.
کانون همیاری اجتماعی صیانت از خانواده شهر میبد
حجت الاسلام والمسلمین میبدی، راهبر کانون همیاری اجتماعی با همیاری جمعی از روحانیون، صنعتگران و خیرین شهر میبد، این کانون را باهدف تحکیم بنیان خانواده و کاهش ورودی پروندههای خانوادگی به دادگاهها تشکیل داده است. رویکرد عمده این کانون، اعطای وام قرضالحسنه به مادران و زنان خانهدار جهت اشتغال خانگی و حضور هرچه بیشتر آنان در بستر خانواده است. این کانون موفق به اعطای 500 فقره وام بالغ بر 80 میلیارد ریال از محل اعتبارهای قرضالحسنه حامیان در بانک قرضالحسنه شده است. همچنین «شرکت کاشی سرام میبد»، بهعنوان حامی اعتباری «کانون همیاری اجتماعی صیانت از خانواده» شهرستان یزد، مبلغی را در بانک قرضالحسنه رسالت پسانداز کرده است و براساس اعتبار حاصل از آن، زوجهایی که در آستانه جدایی هستند را جهت اخذ تسهیلات به بانک قرضالحسنه رسالت معرفی میکند.
کانون همیاری اجتماعی وحدت روستای الیمون
کانون همیاری اجتماعی وحدت روستای الیمون با همیاری اجتماعی اعضا و راهبری خانم یوسفی شکل گرفته است و در مدت کوتاهی برای بسیاری از ردههای سنی ایجاد اشتغال کرده است و در قالب «پویشهای رسالت اجتماعی حاج قاسم شهید»، در بحرانهایی مثل سیل و زلزله با همیاری اجتماعی اعضای روستا به یاری هموطنان سیلزده شتافتهاند.
کانون همیاری اجتماعی مسجد ازگل تهران
اعضای کانون همیاری اجتماعی مسجد ازگل تهران، از طریق تجمیع اعتبار حسابهای پسانداز خود در بانک قرضالحسنه رسالت، بالغ بر 23 میلیارد تومان وام قرض الحسنه به یکدیگر دادهاند. این کانون تاکنون 3200 عضو دارد و از محل همیاری اجتماعی همین اعضا، مشکلگشای کار مردم بوده است.
کانون همیاری اجتماعی شهدای هوتک
آقای حقانیفرد، معلمی شاغل در روستای هوتک استان کرمان، با توجه دغدغهای که برای ترویج فرهنگ همیاری اجتماعی و قرضالحسنه داشتند، کانون همیاری اجتماعی شهدای هوتک را شکل دادند و اعضای مختلفی را گردهم آوردند. اعضای این کانون که قریب به 600 نفر هستند تاکنون اقدامات قابل توجهی را جهت بهبود معیشت روستا انجام دادهاند. یکی از دستاوردهای این کانون، بهبود اعتماد اجتماعی در روستا از طریق بازگرداندن برخی افراد سابقهدار قدیمی به دامن جامعه بوده است. در حال حاضر تعدادی از این افراد به عضویت کانون درآمدهاند و از محل همیاریهای اجتماعی اعضا و حامیان کانون، موفق به راهاندازی کسب و کار و نیز برگزاری مراسمهای مذهبی در روستا شدهاند و فعالیتهایشان مورد استقبال اهالی روستا قرار گرفته است.
کانون همیاری اجتماعی روستای نظرآقا
آقای جمالی راهبر اجتماعی روستای نظرآقا در استان بوشهر است و نقشی کلیدی در شکلگیری 16 کانون همیاری اجتماعی در این روستا داشته است. در حال حاضر 1000 نفر از 2700 نفر جمعیت روستا عضو این کانونها شدهاند. از جمله اقداماتی که در طول این سالها براساس همیاری اجتماعی این اعضا صورت گرفته عبارتند از: تأسیس حسینه و مسجد و محل برگزاری تعزیه در روستا؛ اعطای تسهیلات ازدواج، درمان، معیشت و تحصیل به اعضا؛ و برگزاری جمعی مراسمات آیینی-مذهبی بخصوص تعزیه (که شهرتی استانی و کشوری دارد).
باتوجه به دستاوردهای چشمگیری که تشکیل کانون همیاری اجتماعی در این روستا به ارمغان آورده است، اهالی چندین روستای اطراف از این الگو استقبال کردهاند و نسبت به تشکیل کانون همیاری اجتماعی در مناطق خود اقدام نمودهاند.
آقای استادی – حامی اعتباری
آقای استادی، فروشنده لوازم یدکی بهعنوان حامی اعتباری کانونهای همیاری اجتماعی در شهر اهواز، کل درآمدش را در حساب قرضالحسنه پسانداز کرده است و اعتبار حاصل از آن را به دیگر افراد جهت اموری نظیر راهاندازی کسب و کار، جهیزیه و درمان اعطا میکند.
دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان
دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان، در زمینه اصلاح نژاد دام سبک، از هستههای کارآفرینی اجتماعی روستاهای استان زنجان، حمایت فنی میکند.
شرکت انرژی شمال
«شرکت انرژی شمال» بهعنوان حامی کارآفرینی اجتماعی، البسه کارکنان این شرکت و شرکتهای تابعه را از طریق هستههای کارآفرینی اجتماعی پوشاک در استان مازندران تأمین میکند.
مجتمع ککسازی زرند
«مجتمع ککسازی زرند»، بهعنوان حامی فرهنگی، با تشکیل کانون همیاری اجتماعی در بین 1100 نفر از کارکنان این مجموعه، به توسعه فرهنگ همیاری اجتماعی و قرضالحسنه میپردازد.
روستای نقی آباد فندرسک
خانم قلیچی راهبر کانون همیاری اجتماعی روستای نقی آباد فندرسک، با استفاده از اعتبار حساب قرضالحسنه اهالی روستا، این زمینه را فراهم کرده است تا اهالی روستا کسب و کارهای خود را راه بیندازند.
آقای عِشقان مَلِک؛ محله محمودآباد شهر یزد
همدلی و همیاری در یک محله یکی از کلیدهای پیشرفت در هر منطقه است که اهالی محله محمودآباد (مردآباد) یزد به خوبی از این کلید بهره بردهاند و اتفاقات زیبا و دلنشینی را رقم زدهاند. اهالی این محله با راهبری اجتماعی آقای عشقان ملک و با بهرهگیری از ظرفیت الگوی تعالی اجتماعی رسالت توانستهاند در حوزههای مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی فعالیتهای چشمگیری را صورت داده و معنای واقعی یک محله را با اقدامات عملی و راهبردی خود به تصویر کشیدهاند.
آقای خوشبین؛ روستای شیخ محله
موسی خوشبین، یک فعال اجتماعی است که در کنار کشاورزی و دامداری در روستای شیخ محله، در تلاش است تا مسائل و مشکلات اعضای محل را با همدلی و همراهی خود مردم حل کند. «حاج موسی» اعتقاد راسخی به فرهنگ قرضالحسنه دارد و هرجا و هرزمان به دنبال ترویج این فرهنگ در بین مردم بوده و از ظرفیت کانون همیاری اجتماعی «ولایت مهدی» برای حل مشکلات مردم بهره میبرد.
بیبی ماه؛ فولادشهر استان اصفهان
بیبی ماه بهرامزاده، یک دغدغهمند اجتماعی است که سالها عمرش را وقف حل معضلات اجتماعی بخصوص اعتیاد و بیکاری زنان سرپرست خانوار در فولادشهر اصفهان نموده است. ایشان در سال 97 با الگوی تعالی اجتماعی رسالت آشنا میشود و کانون همیاری اجتماعی «میثاق بانوان فولادشهر» را شکل میدهد تا بتواند با استفاده از ظرفیت سامانههای اِمرسالت و نیز همیاری خود اعضا، مسائل آنها را حل کند.